Tarvin Woodland Celebration Walk & Picnic

Home » Newsroom » Tarvin Woodland Celebration Walk & Picnic
Scan_20160827

It was early in 2012 that Taylor Wimpey held the first of their consultation meetings about their proposed Eddisbury Park development, which included an area of woodland! Woodland Trustees entered into lengthy discussions and, when planning permission was finally sought for the re-named Saxon Heath, it had been decided that there was to be a woodland strip, with a footpath, all the way from Broomheath Lane up to Austins Hill. Further discussions (plus our Green Flags as evidence of the Trust's competence in managing the existing woodland) convinced Taylor Wimpey that the we would be capable of successfully looking after the new woodland and so it was agreed that ownership of the land would eventually be transferred to the Tarvin Community Woodland Trust (and hence to Tarvin Village).

That time has arrived!

Ed: Click on poster to enlarge.

Add a comment...
Name
Email
 
Message
Enter security letters
Tarvin Online

popular recent storiesAlso in the news

Mr Dee And Wife
Tue 16 Oct 6:00am  |  hits: 493

Well after a long day working at the hairdressers on Saturday a Sri Lankan takeaway from the Manor house (previously known as Jessops) was just what I needed, and it was delicious. Not knowing much about the cuisine and had never previously eaten any I was intrigued to give it a try. It turns out that Sri Lankan cuisine has been formed over the years from many different factors...

Richard Chaplin Conservation Area utf 8 q conservation_area_display_numbered
Sat 13 Oct 6:00am  |  hits: 370

Unlike many or our neighbouring villages, Tarvin has had no maps on display of our historic village centre Conservation Area. Tarvin Civic Trust thought that posting a display somewhere in the village centre might fit the bill. We considered display boards of all shapes and sizes but where would we put them? Then we lit on the idea of posting a display on the back window of the bus shelter...

Concrete Slab Innit
Thu 18 Oct 6:00am  |  hits: 253

Parents, carers and eagle eyed members of the community may have noticed that a concrete slab has been laid adjacent to the entrance to the playground at the Primary School.For those weren't aware this will house cycle shelters so that bikes and scooters can be protected from the weather during the school day. Following a questionnaire to parents the school understands that should cycling...